Droom en Visie

Onze droom is al 20 jaar:

Dat elke Almeerder zal weten dat hij welkom is bij God en 1 of meerdere christenen kent waar hij zich welkom weet

Wij werken aan deze droom door ons in te zetten in de samenleving en te bouwen aan duurzame relaties. Dit doen wij door middel van sociaal, maatschappelijk of cultureel werk. Oftewel het tonen van barmhartigheid. Daarnaast verkondigen we het evangelie met onze mond, op straat, in de kerk en op school. Onze visie is dat evangelisatie niet bestaat zonder barmhartigheid en barmhartigheid niet zonder evangelisatie.

In ons werk linken we ons geloof aan goed doen aan onze naaste. God lief hebben boven alles en je naaste als jezelf. En dit blijft niet onopgemerkt. Met regelmaat ontvangen wij gemeenteraadsleden, wethouders of de burgemeester. In 2017 werd Markus uitgeroepen tot prachtige Poortenaar. Deze onderscheiding zegt ons niet veel. Wel de reden waarom we hem kregen. Er zijn voor ALLE mensen in Poort door hen te bemoedigen en aan te moedigen.

Alleen kunnen we nooit iedereen bereiken. Alle christenen zijn nodig. Wij geloven daarom in: het hele evangelie, met de hele kerk, voor de hele stad.

c72b84e7-616c-4bac-af38-c282062f7ceb

We laten ons graag inspireren door de volgende tekst uit de Bijbel in Romeinen 10:
14 Hoe zullen zij dan Hem aanroepen in Wie zij niet geloven? En hoe zullen zij in Hem geloven van Wie zij niet gehoord hebben? En hoe zullen zij horen zonder iemand die predikt?
15 En hoe zullen zij prediken, als zij niet gezonden worden? Zoals geschreven staat: Hoe lieflijk zijn de voeten van hen die vrede verkondigen, van hen die het goede verkondigen!

Lees en inspiratie tips:

  • Het gat in het evangelie – Richard Stearns
  • Ik zie een leger – Floyd mc Clung
  • De ontdekking van het Koninkrijk – Daniel de Wolf
  • Herstellers – Gabe Lyons
  • Kerk voor een nieuwe generatie – Sabine van der Heijden
  • Jezus in de Millinx – Daniel de Wolf
  • Leef Koninklijk – Martin Koornstra
  • Leven zoals God het bedoeld heeft – Lodewijk van Weerden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *