De Schaapspoort

Op 1 juni 2013 zijn wij gaan pionieren in Almere Poort. Dit heeft geleid tot wijkgemeente de Schaapspoort waar wij sinds januari 2016 werkzaam voor zijn als wijkpastor. Dit betekent niet alleen pastor zijn voor de mensen van de kerk maar voor de hele wijk en dus ook voor niet en anders gelovigen. Almere Poort is het splinternieuwe stadsdeel in Almere. Er wonen nu (mei 2023) ongeveer 23.000 mensen, maar dat zullen er ongeveer 35.000 worden. Poort bestaat voor meer dan de helft uit mensen met een niet Nederlandse culturele achtergrond en kent veel één ouder gezinnen. Wij willen graag in woord en daad er zijn voor mensen in Poort.

Hoe is de gemeente ontstaan? In 2013 zijn we gestart met de eerste activiteiten. Zo was er de vakantie Bijbel club, waaruit de Kinder Bijbel Club is ontstaan. Een club voor kinderen en ouders. Ook deden we diverse vrijwilligersacties bij een aantal zorginstanties in Poort. Dit tot groot enthousiasme van de betrokken instanties. Rondom kerst mochten we meewerken aan een levende kerststal en een lichtjestocht houden waar we aan bijna 400 kinderen iets van het kerstverhaal mochten vertellen.

In 2014 zijn we verder gegaan met de kinder Bijbel club. Ook is er een eerste start met tienerwerk gemaakt. En zijn er twee huisgroepen gestart. Ouders vroegen of we niet alleen de kinderen maar ook hen wilden leren uit de Bijbel. We mochten actief betrokken raken op scholen en een plek krijgen in het netwerk in Poort. Er werd gebouwd aan duurzame relaties en een warme gemeenschap waar iedereen welkom is.

Sinds 2015 zijn er zondagse bijEENkomsten en groeit het werk uit tot een bloeiende en zeer diverse gemeenschap met activiteiten voor alle leeftijden en warme zorg voor elkaar. Ook ontstaat het diaconale werk waarin kleding, boodschappen en goederen worden uitgedeeld en er wordt geklust bij mensen aan huis.

Sinds 2016 werken we officieel als wijkpastor. Mensen die tot geloof kwamen zijn gedoopt of deden belijdenis en diverse mensen werden lid van de gemeenschap. Ook het diaconale werk breid zich sterk uit. Hulp met administratie, bezoekwerk, gebed en daaruit voortkomend pastoraal werk is een groot deel van het werk wat wij mogen doen. Ook het scholenwerk groeit uit en jaarlijks mogen wij honderden kinderen bereken met het evangelie van Jezus.

De Schaapsoort is onderdeel van de Wegwijzer in Almere.

www.deschaapspoortalmere.nl

De Kinder Vakantie Bijbel Club 2013

 

Één reactie op “De Schaapspoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *